Пятница
26.04.2024
20:36
Категории раздела
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Календарь
    «  Май 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Сайт о здоровье всей семьи :) или 1+1=3

    Дневник

    Главная » 2009 » Май » 5 » Моя кафедра :)
    17:43
    Моя кафедра :)

     КАФЕДРА АКУШЕРСТВА І ГІНЕКОЛОГІЇ № 1

    ЛУГАНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

     

          Кафедра акушерства і гінекології була організована у серпні 1958 року

          Першим завідуючим кафедрою була доцент Редченко І.О. Всього за 46 років існування кафедри акушерства і гінекології № 1 змінилося 9 завідувачів кафедрою. З 1960 по 1973 рік  кафедрою завідувала професор Овчиннікова Марія Дмитрівна - талановитий педагог, науковий діяч. З 1973 по 1976 рік завідував кафедрою  професор Леонід Іванович Тичинський,  з основним напрямком наукової та практичної діяльності по гінекологічній ендокринології. На протязі декількох років ( 1972 – 1974 ) на кафедрі працював професор І.Н. Рембез – блискучий хірург, автор багатьох монографій і підручника з оперативної гінекології. З 1976 по 1985 рік  начолі кафедри була доктор медичних наук, професор Марія Харитонівна Баркова. Основна робота проводилась по підготовці і вихованню молодого покоління акушерів-гінекологів, по покращенню організації акушерсько-гінекологічної допомоги в Луганській області. Були організовані стаціонари по наданню лікувальної допомоги  вагітним з екстрагенітальною патологією, в обласній дитячий лікарні відкрите відділення дитячої гінекології, спеціалізовані прийоми  в жіночих консультаціях з непліддя, невиношування вагітності, патології шийки матки.

          Виконуючими обов’язки завідуючого кафедрою були доцент Капустіна Валентина Іванівна (1985-1988 р.р.), доцент Непочатова Емілія Іванівна (1988 р.) та доцент Германов Володимир Тимофійович (1988-1991 р.р.). За роки їх керування кафедрою особлива увага приділялась практичній підготовці студентів, оволодінню практичними навичками, розширенню організаційно-методичної бази кафедри, посиленню зв’язків кафедри з практичними закладами охорони здоров’я.

          З 1991 по 2006 рік кафедрою акушерства і гінекології № 1 завідував випускник ЛугДМУ професор Петро Тадійович Лещинський.  Під керівництвом професора П.Т.Лещинського на кафедрі проводилась  науково-дослідницька робота, традиційним напрямком якої була профілактика найбільш розповсюджених захворювань жіночої статевої сфери, ускладнень вагітності і пологів у жінок, які постійно проживають в умовах екологічно несприятливого регіону Донбаса. Особлива увага  приділялась питанням удосконалення методів діагностики і лікування генітального ендометріозу.

    З 2006р. і нині очолює кафедру професор, доктор медичних наук Сімрок Василь Васильович.    

     Колектив кафедри – 1 професор, завідувач кафедрою, 1 професор кафедри, 5 доцента, 5 асистентів, 2 аспіранти, 1 магістр, 2 лаборанта працюють з основних напрямків: навчально-методична, науково-дослідна та лікувально-консультативна. Це дозволяє готувати  медичні кадри, вдосконавлювати службу охорони материнства та дитинства в Луганській області. Викладання акушерства і гінекології ведеться на російській, українській, англійській мовах.

          Лаборанти кафедри Єфременко В.І. більше 35 років, Нікішина Г.В. – більш 20 років працюють зі студентами і викладачами у тісному контакті. Від їх чіткої роботи залежить організація педагогічного процесу, проведення наукових досліджень.

         Щорічно співробітниками кафедри  публікується від 20 до 40 наукових статей з обов’язковою участю молодих фахівців – студентів, магістрантів, аспірантів, клінічних ординаторів. В практику охорони здоровя області, України ближнього та далекого зарубіжжя впроваджуються нові методики профілактики, діагностики, лікування у вигляді інформаційних листів, раціональних пропозицій, винаходів. Тільки за останні 10 років впроваджено більше 40 пропозицій, які дозволили покращити  наслідки пологів для матері і плода, прогноз по гінекологічним хворим. Обласні ради допомоги роділлям, розбори випадків материнської та перинатальної смертності, клінічні розбори, участь в експертних комісіях, виїзди по санавіації у міста та райони області – далеко не повний перелік форм участі співробітників кафедри в лікувальній і науковій роботі.

          Всього за роки існування кафедри під керівництвом  професорів-завідувачів захищено 38 дисертацій.

          Напрямки наукових досліджень співробітників кафедри мають широченний спектр з багаточисленних питань акушерства, гінекології, профілактики і лікування захворювань жіночих статевих органів.

     

           Завідувач кафедрою

    акушерства,  гінекології та

          дерматовенерології

               професор                                              В.В.Сімрок

     

     

    -         Сімрок Василь Васильович – доктор медичних наук, професор, завідувач кафедрою. У 1985 р. закінчив  Донецький державний медичний інститут. Працював в системі практичної охорони здоровя з 1985 по 1988 рр. З 1988 р. – асистент кафедри акушерства і гінекології Луганського медичного інституту. У 1992 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Прогнозирование и профилактика гипоксии плода и аномалий родовой деятельности у женщин, имевших в анамнезе бесплодие» за фахом 14.01.01 – акушерство та гінекологія. З 1994 р. – доцент кафедри.  Одночасно виконував обов’язки заступника головного лікаря  Центра охорони здоров’я матері та дитини м. Луганська.  У 2000 р. захистив докторську дисертацію на тему «Клініко-патогенетичне обґрунтування лікувальної тактики при поєднаних доброякісних процесах матки». З 2001 р. – професор кафедри і декан 1 медичного факультету, а з 2003 р. – проректор з навчально-методичної роботи Луганського державного медичного університету. З 2004 р. – член Спеціалізованої  Вченої Ради по захисту  докторських дисертацій Донецького національного медичного університету, експерт фахової Ради «Медицина і фармація» Державної Акредитаційної Комісії України, депутат Артемівської районної ради м. Луганська, заступник голови обласної асоціації акушерів-гінекологів України, член атестаційної комісії при головному управлінні охорони здоров’я Луганської державної адміністрації за спеціальністю акушерство та гінекологія, член Європейської асоціації акушерів-гінекологів, Асоціації хірургів-ендоскопістів України та Росії. Професор Сімрок В.В. є автором більше ніж 350 наукових робіт і співавтором навчального посібника для викладачів та студентів «Фізіологічне акушерство. Змістовий модуль». – Київ, 2008 р. Сімрок В.В. є керівником 3-х кандидатських дисертацій, та ще 3 дисертації на звання кандидата медичних наук подані до захисту. За роки науково-педагогічної діяльності має 19 опоненцій по захисту кандидатських та докторських дисертацій.

          Василь Васильович довершено і в  повному обсязі володіє методами хірургічного і консервативного лікування в акушерстві та гінекології,  з використанням ендоскопічної  техніки, має вищу кваліфікаційну категорію. Протягом 10 років здійснює ургентну допомогу хворим і породіллям області по санавіації. За роки практичної діяльності  ним проведено більш  5000 пологів, прооперовано більше 10000  пацієнтів. Під час його керування кафедрою створені оптимальні умови для підготовки практичних лікарів і удосконалення навчального процесу.

    -         Лещинський Петро Тадійович – доктор медичних наук, професор. Закінчив Луганський медичний інститут у 1975 році. Працював в системі практичної охорони здоров’я з 1975 по 1979 рр. З 1979 р. – асистент кафедри акушерства і гінекології Луганського медичного інституту. У 1983 році  захистив дисертацію «Влияние алкоголя на течение беременности, родов, состояние плода и новорожденного» за фахом 14.01.01. З 1987 по 1990 рр. –   докторант Київського НДІ ПАГ. У 1988 р. обраний на посаду доцента кафедри акушерства і гінекології. Докторську дисертацію захистив на тему «Клинико-параклиническая характеристика,  профилактика и лечение генитального эндометриоза» в 1990 р.   З 1991 по 2006 рр. займав  посаду завідувача кафедри акушерства і гінекології, а з 1992 р. – професор. Під його керівництвом захищено 9 кандидатських дисертацій.    Професор П.Т. Лещинський є автором більше ніж 250 наукових робіт і співавтором підручника для магістрів «Акушерство» у 2000 р.  Петро Тадійович досконально та в повному об’ємі володіє методами хірургічного і консервативного лікування в акушерстві та гінекології, в тому числі з використанням ендоскопічної та лазерної техніки, має вищу кваліфікаційну категорію. Під його керівництвом працював Український центр діагностики і лікування генітального ендометріозу.  Протягом  декілька років був експертом Асоціації науково-медичної спілки акушерів-гінекологів України, протягом двох років  працював експертом ВАК України. З 1997 року – академік Академії Наук України, академік Міжнародної академії Наук педагогічної освіти, член правління асоціації акушерів-гінекологів України, член Європейської асоціації акушерів-гінекологів, всесвітньої асоціації акушерів-гінекологів, Асоціації хірургів-ендоскопістів Росії. З 2005 р. – проректор  з навчально-виховної роботи.

    -         Гордієнко Олена Валентинівна – кандидат медичних наук, доцент, лікар вищої категорії. Закінчила Луганський медичний інститут у 1975 році. Працювала в системі практичної охорони здоровя з 1975 по 1986 рр. У 1992 році захистила кандидатську дисертацію  за шифром: 14.01.01. – акушерство і гінекологія, за темою «Невиношування вагітності при генітальній інфекції». На сьогодні є автором 112 наукових праць у фахових журналах з акушерства і гінекології, співавтор монографії. За роки практичної діяльності  нею проведено більш 10 000 пологів, прооперовано більше 1500 пацієнтів.   Доцент Гордієнко О.В. є  консультантом інфектології в акушерстві та гінекології  Луганської області, автором   36 інформаційних листів по впровадженню в систему охорони здоров’я нових методів  обстеження та лікування. Протягом 10 років здійснює ургентну допомогу хворим і породіллям області по санавіації.

    -         Корнієць Нелля Григорівна – кандидат медичних наук, доцент.

    доцент Корнієць Н.Г. Займається сучасними методами гінекологічної ендокринології. Закінчила Луганський медичний інститут у 1983 році.  Працювала у системі практичної системи охорони здоров’я до 1991 року. У 1993 році захистила  дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук за шифром 14.01.01. – акушерство і гінекологія за темою «Особливості перебігу вагітності при загрозі її переривання у первородящих юного та зрілого віку». Є автором 96 наукових праць у фахових журналах з акушерства і гінекології. З 2004 року є заступником декана із старших курсів на 1 медичному факультеті за спеціальністю «лікувальна справа».

    -         Коробкова Олена Анатоліївна – кандидат медичних наук, доцент. В 1994 р. закінчила Луганський державний медичний інститут.1994-1998 рр. – магістратура по спеціальності акушерство і гінекологія на кафедрі акушерства і гінекології.1998 – 2000 рр. -  аспірантура на кафедрі акушерства і гінекології по спеціальності акушерство і гінекологія. З 7.02.2000 р. - асистент кафедри акушерства і гінекології. З 7.07.2003 р. -  доцент кафедри акушерства і гінекології. Дисертація за шифром: 14.01.01. – акушерство і гінекологія «Клініко-експериментальне обґрунтування комплексного консервативного лікування генітального ендометріозу» виконана в Луганському державному медичному університеті МОЗ України.  Коробкова О.А .є автором 40 наукових праць у фахових журналах з акушерства і гінекології. Доцент О.А.Коробкова  займається новими напрямками в лікуванні патології шийки матки.

    -         Лісовська Тетяна Василівна - кандидат медичних наук, доцент кафедри акушерства, гінекології та дерматовенерології Луганського державного медичного університету. В 1977 році закінчила Івано-Франківський медичний інститут. В 1984 році закінчила клінічну ординатуру за спеціальністю акушерство і гінекології у Вінницькому медичному інституті ім. М.І.Пирогова. В 1990 році захистила кандидатську дисертацію за темою: «Особливості патогенезу, діагностики і лікування невиношування вагітності з врахуванням функціонального стану клітинного імунітету». На сьогодні є автором 120 наукових праць,опублікованих у фахових журналах  з акушерства і гінекології. Лісовська Т.В -  співавтор 2 монографій, 2 патентів на винахід, підручника «Акушерство» для лікарів – інтернів,  є консультантом з питань запальних захворювань жіночої статевої сфери. Тетяна Василівна здійснює ургентну допомогу хворим і породіллям області по санавіації.

    -         Слєпічко Юлія Миколаївна – кандидат медичних наук, доцент, лікар першої категорії. Закінчила Луганський медичний інститут у 1984 році. Працювала в системі практичної охорони здоровя з 1984 по 1995 рр. Захистила кандидатську дисертацію  за шифром: 14.01.01. – акушерство і гінекологія – на тему «Особливості клініки, діагностики та лікування генітального ендометріозу в дитячому та підлітковому віці». На сьогодні є автором 32 наукових праць у фахових журналах з акушерства і гінекології. Здійснює ургентну допомогу хворим і породіллям області по санавіації, впроваджує сучасні методи діагностики і лікування в дитячий гінекології.

    -         Бєлкіна  Оксана  Вікторівна – кандидат медичних наук, асистент кафедри. У 1994 р. закінчила Луганський медичний інститут. Стаж клінічної роботи 13 років, перша кваліфікаційна категорія.1997-1999 рр. – лікар акушер-гінеколог жіночої консультації Луганської міської клінічної багатопрофільної лікарні № 5. 2000-2003 рр. – працювала в Центрі планування сім’ї Луганської обласної клінічної лікарні. 2003-2007 рр. – навчалась в аспірантурі з відривом від виробництва на кафедрі акушерства, гінекології та дерматовенерології ЛугДМУ.  З 03.01.2007 року – асистент кафедри акушерства, гінекології та дерматовенерології медичного факультету Луганського державного медичного університету МОЗ України. Захист дисертації на тему «Прогнозування та профілактика дисбіозу у вагітних з прееклампсіями» відбувся 07.06.07 на засіданні спеціалізованої вченої ради при Науково-дослідному інституті медичних проблем сім’ї ім..М.Горького, науковий керівник дисертаційної роботи доктор медичних наук, професор, завідуючий кафедрою акушерства, гінекології та дерматовенерології медичного факультету Луганського державного медичного університету Сімрок Василь Васильович.

    -         Гусаківська Оксана Володимирівна – кандидат медичних наук, асистент. У 2002 році закінчила Луганський дер­жавний медичний університет з відзнакою. Із серпня 2002 року по січень 2004 року проходила інтернатуру на базі 2-го пологового будинку м. Луганська, у цей же період навчалася у магістратурі. З грудня 2004 року по листопад 2007 року навчалася в аспірантурі за спеціальністю «акушерство та гінекологія». У квітні 2008 року захистила кандидатську дисертацію на тему: «Лікування і профілактика рецидивів хронічного сальпінгоофориту хламідійної етіології». З вересня 2008 року працюю асистентом кафедри.

    -         Лещинський Тадій Петрович – асистент, 1977 року народження, у 2000 році закінчив Луганський державний медичний університет, з 2000 по 2002 пройшов магістратуру за спеціальністю «акушерство та гінекологія» на базі 2-го міського пологового будинку в гінекологічному відділенні та відділенні патології вагітності; з 2002 по 2004 роки працював на посаді старшого лаборанта кафедри акушерства та гінекології медичного факультету, з 2004 року працює на посаді асистента кафедри    акушерства, гінекології та дерматовенерології Луганського державного медичного університету. Працює на базі міського пологового будинку у післяпологовому відділенні. Веде практичні заняття з англомовними студентами.  Тема кандидатської дисертації: «Особливості ведення вагітності, пологів і післяпологового періоду у вагітних із анемією, поєднаною із хронічною патологією гепатобіліарної системи невірусного ґенезу». Є автором 29 наукових робіт, видав 2 інформаційні листки МОЗ України, 2 методичні рекомендації та отримав посвідчення на раціоналізаторську пропозицію.  

              Одружений, має доньку.

    -         Рубан Катерина Сергіївна    кандидат медичних наук, асистент, у 2002 році закінчила навчання у Луганському державному медичному університеті. З 2002 по 2004 пройшла інтернатуру за спеціальністю «аку­шерство та гінекологія»; у 2004-2006 роках навчалась у клінічній ординатурі на ка­федрі акушерства, гінекології та перинатології. В ті ж самі роки працювала лікарем екстреної допомоги у пологовому відділенні Станично-Луганського РТМО; отримала 2 кваліфікаційну категорію; з 2006 по 2008 роки працювала на посаді старшого лаборанта на ка­федрі акушерства, гінекології  та дерматовенерології, з вересня 2008 року працює на посаді асистента кафедри акушерства, гінекології та дерматовенерології Луган­ського державного медичного університету. У 2008 році захистила кандидатську дисертацію за темою: «Корекція репродуктивних порушень у жінок з синдромом полікістозних яєчників». Є автором 15 нау­кових робіт, в тому числі 9 ста­тей у фахових виданнях ВАК України та од­ного патенту України (Патент на корисну модель 11876 МПК (2006) А61К 35/14 А61К 31/00). Одружена, має двох доньок.

    -         Чибісова Ірина Володимирівна – кандидат медичних наук, асистент. 1959 року народження. Народилась у місті Макіївка, Донецької області. У 1983 році відмінно закінчила Ворошиловградський медичний інститут. З 1983 по 1984 рік працювала лікарем інтерном з акушерства та гінекології у м Алчевську. З 1984 по 1986 рік працювала лікарем  акушером-гінекологом в Краснодонській центральній районній лікарні, а у 1986 році була переведена на посаду завідуючої акушерсько- гінекологічним відділенням. У 1997 році була переведена на посаду головного акушера-гінеколога  управління охорони здоров’я Луганської обласної державної адміністрації. З 2002 року по 2005 рік сумісництво на кафедрі онкологія ЛДМУ. З 2005 по 2006 рік сумісництво на кафедрі акушерства та гінекології факультету післядипломної освіти. З 2007 року сумісництво на кафедрі акушерства гінекології та дерматології ЛДМУ. У 2004 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Хронічна патологія гепатобіліарної системи у вагітних». Автор  30  надрукованих робіт. Співавтор трьох монографій: «Пограничные заболевания в хирургии  - хирургия для гинекологов, гинекология для хирургов», «Синдром задержки внутриутробного развития плода», «Довідник з питань репродуктивного здоров’я». Співавтор наказу МОЗ України від 29.12.2003року «Про організацію надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні». Має два патенти. З  2006 року отримує другу спеціальність у Міжнародному Соломонову університеті  за спеціалізацією медичне право.

    -         Черкасова Вікторія Сергіївна – старший лаборант кафедри з 2008 р., аспірант кафедри (з 2005 р. по 2008 р.), випускниця Луганського державного медичного університету 2001 р. Автор 41 наукових публікацій (статті, тези доповіді), одного навчального посібника. Має 6 патентів України на корисну модель, раціоналізаторську пропозицію. Кандидатська дисертація на здобуття вченого звання кандидата медичних наук за темою «Оптимізація лікування рецидивуючого генітального герпесу у жінок репродуктивного віку».

    -         Черних Юрій Анатолійович – аспірант кафедри.

    -         Какаций Вікторія Юріївна – клінічний ординатор кафедри.

    -         Саху Карина Володимирівна – клінічний ординатор кафедри.

    -         Нікішина Галина Василівна – лаборант кафедри.

    -         Єфременко Валентина Іванівна – лаборант кафедри. Працює на кафедрі з 1972 року.

     

     

     

      

     

     

     

     

       

     

     

     

     

     

         

     

           

    Просмотров: 2095 | Добавил: docmilles | Рейтинг: 5.0/1
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]